Banyo Dekorasyonu İçin Bilmeniz Gerekenler;

Banyonuzu elden geçirme vaktinin geldiğini düşünüyorsanız titizlik göstermeniz gereken en önemli konunun su tesisatı ve yalıtım olduğunu sakın unutmayın. Tıkanmış giderler, kokan bir banyo ve komşunuzun tavanından aşağı süzülen sular herkesin canını sıkacaktır.

Banyo Dekorasyonunda Yerleşim Planı Önemli

Banyo tasarımında her mekanda olduğu gibi işe doğru bir yerleşim planı ile başlamak gerekir. Banyo tadilatı öncesi bir iç mimar ile bu konuda detaylıca görüşmek çok akıllıca olacaktır. Kimse kapıdan girer girmez bir klozet ile bakışmak istemez. Eski yapılarda ve küçük banyolarda bu tarz sorunlarla karşılaşmak mümkün. Evinizde çamaşır odanız bulunmuyorsa çamaşır makinanızı da banyoda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda banyo dolabınızı çamaşır makinasını içerisine saklayabileceğiniz şekilde tasarlatma yoluna gidebilirsiniz. Banyo dolabı seçiminde en önemli nokta kullanılacak olan malzemenin kalitesidir. Suya ve neme maruz kaldığında bozulmayacak malzemeler tercih edilmesi doğru olacaktır.

Banyo Dekorasyonunda Malzeme Seçimine Dikkat

Banyo zemin ve duvarlarında kullanılan malzemelerin başında seramik, mermer v.b kaplama malzemeleri gelmektedir. Bunun yanı sıra son dönemlerde vinil esaslı duvar kağıtları ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan neme ve suya dayanıklı çeşitli kaplama malzemeleri hatta boyalar da tercih edilebilir. Yine suya dayanıklı laminat ve vinil döşemeler de banyolarda yarattığı sıcaklık etkisi sebebiyle tercih edilen malzemeler arasında.

Küçük Banyonuzu Büyük Gösterin

Eğer küçük bir banyonuz varsa küvet yerine duşakabin tercih etmek banyonuzu daha geniş gösterecektir. Aynı zamanda büyük bir ayna ve açık renk tercihi de etkili olacaktır. Geniş ve aydınlık banyolarda ise küvet ve duşakabini bir arada kullanmak mümkün. Bu tarz banyolar renk ve malzeme tercihlerinde de daha özgür olmamızı sağlayacaktır.

Aydınlatma Seçimine Dikkat Edin

Banyo dekorasyonu konusunda bir diğer önemli konu aydınlatmadır. Banyonuzda dışarı açılan bir pencereniz var ise gün ışığından faydalanabilmek için bunu iyi değerlendirmek gerekir. Tavan spotları yapay aydınlatma için tercih edilebilir ve oldukça şık bir görünüm sağlar. Ayna kenarlarına uygulanan tasarıma uygun tavan sarkıtları veya duvar aplikleri de çok kullanışlı ve son trendler arasında.

Son olarak banyonuzun renklerine ve tarzına uygun banyo aksesuarları ve hatta canlı çiçeklerle banyonuzda farklı bir hava yaratmak mümkün olabilir.