Yatak Odası Dekorasyonu İçin Bilmeniz Gerekenler;

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı

Yatak odası evinizdeki tüm mekanların en özel olanı diyebiliriz. Misafirlerinizin büyük bir bölümünün göremeyecek olduğu bu mekan sizin kendi başınıza kalabildiğiniz, günün yorgunluğunu atabilmek için uzanıp dinlendiğiniz, belki biraz kitap okuyarak kendinize zaman ayırdığınız bir mekan. Peki bu özel mekanın dekorasyonu nasıl olmalı? Yatak odası dekorasyonu için bilmeniz gereken bazı ipuçlarını sizin için bir araya getirdik;

Renk Seçimi

Yatak odası dekorasyonu için renk seçimi önemli bir konudur. Sizi rahatlatması ve dinlendirmesi gereken bu mekanda kullanmanız gereken renk tonları da yine dinlendirici ve huzur verici olmalıdır. Sarı, turuncu, kırmızı gibi uyarıcı renkler yatak odasında yoğun kullanılmasını önermediğimiz renkler. Fakat bu renklerin yumuşak tonlarının yoğun olmayacak şekilde dekorasyona dahil edilmesi yatak odanıza bir hava katacaktır. Eğer renkli bir kişiliğe sahipseniz ve renkli bir oda istiyorsanız, daha yumuşak mavi, yeşil, toprak tonları hakimiyeti ve küçük aksesuarlarla baskın renkler kullanılarak yatak odanız renklendirilebilir.

Tavanı Dekorasyonunuza Dahil Edin

Sabahları uyandığınızda düz beyaz bir tavana bakmaktan sıkıldınız mı? Öyleyse tavan için bir şeyler düşünme vakti gelmiş demektir. Tavanlar iç mekanların beşinci duvarıdır ve dekorasyona dahil edilmeyi hak ederler. Beyaz duvarlar ve renkli bir tavan, renkli duvarlar ve aynı rengin daha açığı bir tavan yada çok hafif desenli uçuk renk bir tavan ilk akla gelen ve az masraflı tercihler olabilir.

Daha gösterişli bir yatak odası dekorasyonunuz var ise alçıpan ve kartonpiyerler ile yine biraz renk katarak farklı bir tasarım oluşturulabilir. Lüks ve modern bir tasarımda ise gösterişli parlak avizeler, metal çıtalar, yatak üzerinde tavandan sarkan tüller düşünülebilir.

Yatak Odanızı Boğmayın

Hangi tarzı seçerseniz seçin yatak odanız rahat, sade ve zarif olmalı. Gereksiz eşyalar ve çok parçalı mobilyalara ihtiyacınız yok. İhtiyaçlarınızı belirleyip en uygun mobilyaları imal etmek sizin için her anlamda kazanç olacaktır. Eğer yatak odanız müsait ise bir oturma köşesi yaratılabilir. Kitap okuyabilir ya da pencereden manzarayı seyredip kendinizle baş başa kalabilirsiniz. Özellikle televizyon ve bilgisayarınızı yatak odanızdan uzak tutmaya çalışmalısınız.

Aydınlatma ve Aksesuarlar

Yatak başı ve mobilyalar ile aydınlatma tasarımı ve duvar dekorasyonu bir arada düşünülmelidir. Örneğin ilk akla gelen okuma lambası duvarda aplik ya da led aydınlatma olabilir, komodin üzerinde bir abajur ya da tavandan sarkan bir sarkıt avize de olabilir. Hepsi teknik olarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ama belirleyici olan yatak odası tasarımınız olacaktır. Yatak odası dekorasyonu için en önemli konulardan biri de aksesuar seçimidir. Yatak odasını boğmamak ve tozlarla başınızın derde girmemesi için mümkün olduğunca az aksesuar kullanmanız daha doğru olacaktır. Onun yerine duvara asılacak bir tablo, birkaç fotoğraf çerçevesi, dekoratif aydınlatma elemanları, küçük bir kilim ya da peluş, perde ve özellikle nevresim takımı seçimlerinizin doğru yapılması yatak odası dekorasyonunuz için tamamlayıcı nitelikte olacaktır.