Fuar stantları, marka ve firmaların tanıtım ve organizasyon etkinlikleri için imal edilen ve fuar alanlarında özel bir alan oluşturan fonksiyonel yapılardır. Konteyner ya da prefabrik yapıların daha portatif ve ticari olan seçenekleri olan fuar stantları, ulusal, yerel ve uluslararası tanıtım etkinliklerinde kullanılan donanımlardır.

Fuar standı yapımı, firma ve markalara tanıtım alanı oluşturma ve seyyar yapı edindirme etkinliği için yapılır. Firmalara alan ve yapı kazandıran fuar stantları, organizasyonlarda ayrı bir bölüm oluşturulmasını sağlar.

Farklı materyallerden yapılan ve minyatür işletme görüntüsü veren fuar stantları, binlerce firmanın yer aldığı fuar alanlarında bölge oluşturma etkinliği olarak nitelendirilebilir. Reklam, tanıtım, pazarlama ve satışın daha etkin şekilde yapılması, markanın ön plana çıkması ve şık bir formdan tanıtım yapılması için kullanılan portatif yapı unsurlarıdır.

Fuar Stant Tasarımları Nasıl Yapılır?

Tasarımlar, tamamen firma veya markayı yansıtacak nitelikte yapılır. Seçilen hammadde ve kullanılacak materyal özelliklerine göre öncelikle bir yapı planı oluşturulur ve kurulumu yapılacak yapının projesi oluşturulur.

Fuar standı tasarımı, tanıtımı yapılacak olan firmanın ana temaları baz alınarak veya piyasaya yeni sunulacak ürünün, markanın temalarını yansıtacak nitelikte yapılır. Kullanılan renkler, tanıtım panolar, ahşap panel ve sembolik unsurların tamamı, tasarım aşamasında planlanır ve projeye uygulanır.

Fuar stantlarında uzun süreli kullanımlar baz alınarak planlama yapılır. Kolay kurulum ve demontaj özellikleriyle kullanışlı, sağlam ve dayanıklı tasarımlar oluşturulması için proje, 3D formda detaylandırılır. Bilgisayar ortamında ve çeşitli yazılımlar ile grafiklendirilen stant, portatif bir mimari örneği olarak firma istek ve taleplerine göre tasarlanır.

Fuar Stant Malzemeleri Nelerdir?

Fuar stant malzemeleri temel olarak iki grupta değerlendirilir. İlki, ahşap stant grupları diğeri ise modüler stant çeşitleri olarak değerlendirilir. Ahşap içerikli fuar stantlarında ise sunta bazlı veya suntalam bazlı yapılar oluşturulur. Modüler stantlar genellikle alüminyum bazlı ürünler olup, modüler yapıda tasarlanan maxima fuar stantlarıdır.

Maxima stant çeşitlerinde ek olarak ahşap malzemeler, kumaş ve tül detaylar, pleksiglas paneller kullanılabilir. Cam, pvc gibi malzemeler de her iki stant grubunda kullanılan malzemelerdir. Stantların tasarım özelliklerine göre farklı materyaller ile ilave bölümler ve görünümler oluşturulabilir.