Villa Tasarımı Konusunda Bilmeniz Gerekenler;

Villanızın tasarım sürecinde en önemli aşamalardan birisi iç mimari tasarım ve uygulama konularıdır. Zamanınızın bir çoğunu geçireceğiniz villanızın tüm iç mekanları sizin karakteriniz ile bütünleşecek ve bir anlamda sizi yansıtacaktır. Bu sebeple villanızın iç mekan tasarımının ve dekorasyonunun sıradan olmasını istemezsiniz. Zevklerinize, bütçenize, ihtiyaçlarınıza ve yaşam şeklinize göre en doğru villa tasarımı ve dekorasyonunu uygulayabilmek için profesyonel bir destek almalısınız. Günümüzde birçok ev sahibi bunun farkındadır. Villalarının mimarisi için çalıştıkları mimarlardan ayrı olarak bir iç mimar ile iç mekan tasarımı ve dekorasyonu üzerinde çalışmaktalardır.

Mevcut Villanızı Yenilemeyi Mi Düşünüyorsunuz?

Eğer mimari proje tamamlanmış ve uygulaması yapılmış ise iç mimari proje esnasında belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda bir takım tadilatlara ihtiyaç duyulabilmektedir. Bunlar maalesef ev sahiplerinin mimari proje esnasında fark edemedikleri detaylardan, ya da mevcut villanın yeni kullanıcılarının ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır.

Günümüzde iç mekan tasarımı açısından tarz, model, malzeme, bütçe vb tüm konularda sınırsız alternatifler bulunmaktadır. Her bütçeye ve her tarza uygun sınırsız sayıda çeşitlilik bulunmakta ve dünyanın neresinde olursa olsun erişilebilmektedir. Bu sebeple villa tasarımında hangi aşamada olunursa olunsun iç mimari tasarım ve dekorasyon için villa sahiplerinin ilk olarak yapması gereken; kendilerine uygun buldukları, beğendikleri uygulama örneklerini internet üzerinden incelemek ve bunları iç mimarları ile paylaşmaktır. Böylelikle bir başlangıç noktası belirlenebilir ve kullanıcının zevklerine uygun bir tasarım ortaya çıkartılmış olur.

Villa Tasarımı ve Proje Aşamaları Nasıl İlerler?

Villa tasarımı ve projelendirmesi için ilk olarak yapılması gereken yerleşim planlarının detaylıca çözümlenmesi ve tesisat yerlerinin belirlenmesidir. Sonrasında 3 boyutlu gerçekçi görünüşler (3D Model) hazırlanır, her mekan için ayrı ayrı moodboard yani malzeme numuneleri belirlenir ve mekanlarda kullanılacak malzemelerin renkleri, dokusu ve desenleri bir arada görülmüş olur. Birbirleri ile uyumları, hangi malzemelerin ön plana çıkartılacağı hangi malzemelerin fon oluşturacağı gibi detaylara bu aşamada karar verilir. İç mekanda kullanılacak doğal ve yapay aydınlatmalardan, zemin ve duvar malzemelerine, mobilyalardan, aksesuarlara aklınıza gelebilecek tüm detaylar bu görseller ve numuneler ile kararlaştırılır. Değişiklik gerekmesi halinde uygulama öncesi proje üzerinde yapılır. 3 boyutlu modellemeler ve malzeme seçimleri tamamlandığında uygulama sonrası karşılaşılacak olan tasarım tüm detayları ile uygulama öncesi görülmüş olur.

Villa Tasarımı Maliyet Belirleme

Yapılacak iç mimari tasarıma, kullanılacak malzeme ve ürünlerin bir sınırının olmamasına bağlı olarak villanızın iç mimari uygulama maliyeti villanızın tüm maliyetlerinin toplamını geçebilir. Bu sebeple eğer bir bütçe kısıtlamanız var ise kullanılacak ürünlerin seçiminde maliyetin de göz önünde bulundurulabilmesi için bunu tasarımcınıza önceden belirtmeniz daha doğru olacaktır. İç mimarınız sizin kişiliğinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun çözümleri üreterek hayatınızı kolaylaştırmak ve yaşadığınız alanlarda huzurlu olabilmenizi ve keyif alabilmenizi sağlamak için çalışır. Bu sebeple ailede var ise engelli, yaşlı, bebek, çocuk sayıları, mesleki ihtiyaçlar (örneğin çalışma odası, kitaplık vb.), evde yapılmak istenen spor aktiviteleri yada sanatsal faaliyetler gibi kendiniz ve aileniz hakkında detaylı bilgi vermelisiniz. Bu projenin doğru sonuca daha çabuk ulaşabilmesini sağlayacaktır.