Genç Odası Dekorasyonu İçin Bilmeniz Gerekenler;

Gençler odalarında vakit geçirmeyi severler çünkü burası onlar için güvenli ve rahat bir ortamdır. Bu sebeple genç odası tasarımında kullandığımız mobilya ve aksesuarların özellikle renk seçimlerinin fiziksel, psikolojik ve pedagojik etkileri olduğunu göz ardı etmememiz gerekir. Bu etkiler göz önünde bulundurularak tasarlanan bir genç odasının çocuğunuzun psikolojik ve fizyolojik gelişimi üzerinde birçok olumlu etkisi olacaktır.

Genç Odası Dekorasyonunda Renklerin Etkisi Büyük

Bilindiği üzere renkler, ışığın gözümüzün retinasına değişik biçimlerde ulaşmasıyla ortaya çıkıp ayırt edilir. Kimi renkler keskinlikleriyle görür görmez göze çarparken kimileri daha az belirgindir. Kırmızı yoğun yapısı nedeniyle dalga boyu en yüksek renk olduğundan göze çarpan ilk renktir. Yoğun olarak bu rengin bulunduğu bir ortamdaysanız gözünüz çabucak yorulabilir. Aynı zamanda kırmızı insanın enerjik hissetmesine neden olur. Bu tek başına iyi bir şey gibi gözükse de, genç odası dekorasyonu içerisinde yoğun olarak tercih edilirse sürekli enerji verdiğinden yorucu ve gerginlik yaratıcı bir hal alabilir. Fazla uyarana maruz kalan bünyelerde, kaslarda gerilme, huzursuzluk, uykusuzluk, aşırı tepkisel davranışlar, konsantrasyon bozukluğu ve sinir hali oluşabilir.

Fazla Konforlu Bir Genç Odası Dekorasyonu Doğru Tercih Olmayabilir

Bir diğer önemli konu da odanın konforlu olmasıdır. Yatak başta olmak üzere kullanılacak tüm mobilyaların rahat ve kullanışlı olması gerekmektedir. Tabii rahatlık konusunda biraz dikkatli olmak gerekir. Örneğin gereğinden fazla rahat bir çalışma bölümü tasarımı çalışma performansını olumsuz yönde etkileyecektir. Ayrıca odanın eşyalarla boğulmaması, ferah ve kullanışlı olması aynı zamanda toz toplayabilecek erişilmesi güç yüzeylerin minimize edilmesi de çok önemlidir.

Tüm bunların yanı sıra genç odası dekorasyonunda odayı kullanacak kişinin tercihleri, zevkleri ve ilgi alanları konusunda da dikkatli olmak gerekir. Onların fikirlerini almak ve bu doğrultuda bir tasarım yapmak daha doğru olacaktır. Aksi halde odasında mutsuz olmasına sebep olabilirsiniz.